Moment de bucurie si rugaciune la parohia noastra

Viața parohiei Martie 27, 2013

Cerc Pastoral Misionar la Parohia Vladiceni

La Parohia Sfântul Ierarh Nicolae din localitatea Vlădiceni, comuna Bârgăoani, Protopopiatul Piatra-Neamţ, a avut loc miercuri 27 martie întrunirea preoţilor din Cercul Pastoral Bârgăoani. Acest moment a fost o reală bucurie şi împlinire duhovnicească atât pentru credincioşii Parohiei Vlădiceni cât şi pentru preoţii participanţi. A fost săvârşită Liturghia Sfântului Grigorie Dialogul şi Taina Sfântului Maslu. Părintele Ipate Gianni-Gheorghe de la Parohia Bălăneşti a susţinut în faţa credincioşilor şi a preoţilor participanţi tema “Imaginea Sfintei Cruci în propovăduirea dreptei credinţe” evidenţiind importanţa şi rolul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa Elena în propovăduirea dreptei credinţe în imperiul roman după momentul istoric de la Pons Milvius din anul 312 (octombrie), atunci când Sfântului Împărat Constantin i s-a arătat pe cer semnul Sfintei Cruci  şi inscripţia “întru acest semn vei învinge”.

Prin grija preotului paroh Nicolae Dăscălescu în cadru Sfintei Liturghii toţi copii de la Şcoala Vlădiceni au fost împărtăşiţi după ce în prealabil au fost spovediţi, evidenţiindu-se prin aceasta frumoasa conlucrare cu cadrele didactice şi copii din sat, aceştia participând în fiecare săptămână şi la orele catehetice ce au loc la biserica parohială.

La sfânşitul serviciului religios preotul paroh a mulţumit tuturor celor care au participat şi a arătat că acum la începutul Postului Mare întrunirea preoţilor  la Parohia Vlădiceni a fost de un real folos duhovnicesc pentru credincioşi iar faptul ca toţi cei 38 de copii de la grădiniţă şi clasele I-IV au primit Sfânta Împărtăşanie este un îndemn pentru toţi ca în această perioadă să se spovedească şî să se împărtăşească.

Dăm slavă lui Dumnezeu pentru aceast minunat popas de rugăciune acum în vremea postului.

27 martie 2013

Preot Nicolae Dascalescu